Soulfood & Outdoor experiences

Vad är skogsbad?

Under ett skogsbad upplever du naturen med kroppens alla sinnen. Genom guidade övningar kopplar du bort från stress och upplever naturens välgörande effekter. En lugn promenad i skog eller längs strand kombineras med medveten närvaro och reflekterande tankar om naturens betydelse för oss människor. Det guidade skogsbadet ger dig även verktyg för att på egen hand aktivt hitta stunder av avkoppling i naturen.

Allt fler undersökningar visar det vi själva känner; vi slappnar av och blir lugna av att tillbringa tid i naturen. För att må bra behöver vi få vandra längs mjuka skogsstigar, samla snäckor på stranden och blicka ut över den oändliga horisonten.

Visste du att det i varje näve jord finns det flera levande varelser än det finns människor på vår jord? Vi är alla en del av ett större sammanhang. Till nätverket hör prästkragar, havsstränder, tallar och igelkottar. Vi hör alla till naturen, och i naturen mår vi bra.

Läs mera om skogsbad i Yles artikel om skogsbad med Outdoor Happiness!

Svenska Yles redaktör Lone Widestam provar på skogsbad!

För vem?

Ett guidat skogsbad är perfekt sätt att hitta välmående och bättre hälsa med hjälp av naturens krafter. Det passar väl för skolor eller grupper samt även för företag t.ex. i anslutning till workshoppar eller utbildningsdagar.

Du behöver ingen speciell utrustning för att skogsbada, och definitivt ingen baddräkt (!). Varm uteklädsel enligt väderlek. Vi promenerar korta sträckor i lugn takt.

När och var?

Outdoor Happiness ordnar guidade skogsbad i huvudsak i Hangö, men även på andra orter på beställning.

Tid: Guidade skogsbad arrangeras året om, aktuella tidpunkter meddelas under sidan AKTUELLT samt på FB.
Pris: 25 euro per person.
Grupper: Skogsbad arrangeras på beställning året om. Ta kontakt för offert!

Föreläsning om välmående i naturen

Ett skogsbad kan även kombineras med en inspirationsförläsning om naturens betydelse för människans välmående. Modern forskning stöder det vi alla känner när vi tillbringar tid i naturen, dvs. att stressen rinner av oss, blodtrycket och pulsen sänks. 15 minuter i naturen räcker för att hälsofrämjande effekter skall uppstå och vi mår bättre! Hur kan du öka ditt eget välmående genom tid i naturen? Boka en föreläsning för din grupp!