Soulfood & Outdoor experiences

Vill du skogsbada med mig?

Jag skall lära mig skogsbada. Det låter kanske lite konstigt, det är väl bara att gå ut i naturen, tänker du nu! Kanske, kanske inte. Och det skall jag ta reda på under detta år när jag deltar i en utbildning som ger mig mera kunskap. Shinrin yoku, har du kanske hört talas om? Begreppet kommer från Japan, där skogbad som begrepp har myntats på 1980-talet. Naturen kommer allt närmare inom det moderna hälsotänkandet, och det känns skönt. Även Green Care-utbildningen (5sp) jag nyligen avslutade, fokuserade på naturens hälsoeffekter i olika former.

Vi har en intuitiv förståelse för att skogen och naturen ökar vårt välbefinnande men nu finns det även vetenskapliga studier som bekräftar det vi själva känner i kroppen. Sänkt blodtryck, minskade stresskänslor, ökad avslappning och förbättrat immunsförsvar för att nämna några vetenskapliga resultat.

Jag tillbringar själv mera tid ute i naturen än i stadsmiljö. När jag själv får välja är jag hellre utomhus än inne. Jag mår bra utomhus i naturen. Med andra ord behöver jag inte omvända mig själv. Däremot jag vill genom denna utbildning hitta ännu flera sätt att övertyga alla dem som sitter fast i asfalten, om att det finns bättre alternativ. Så jag hoppas att du vill skogsbada med mig inom kort?