Vill du skogsbada med mig?

posted in: natur, norden, skogsbad | 0

Jag skall lära mig skogsbada. Det låter kanske lite konstigt, det är väl bara att gå ut i naturen, tänker du nu! Kanske, kanske inte. Och det skall jag ta reda på under detta år när jag deltar i en utbildning som ger mig mera kunskap. Shinrin yoku, har du kanske hört talas om? Begreppet kommer från Japan, där skogbad som begrepp har myntats på 1980-talet. Naturen kommer allt närmare inom det moderna hälsotänkandet, och det känns skönt. Även Green Care-utbildningen (5sp) jag nyligen avslutade, fokuserade på naturens hälsoeffekter i olika former.

Visitkort Outdoor Happiness

Vi har en intuitiv förståelse för att skogen och naturen ökar vårt välbefinnande men nu finns det även vetenskapliga studier som bekräftar det vi själva känner i kroppen. Sänkt blodtryck, minskade stresskänslor, ökad avslappning och förbättrat immunsförsvar för att nämna några vetenskapliga resultat.

Jag tillbringar själv mera tid ute i naturen än i stadsmiljö. När jag själv får välja är jag hellre utomhus än inne. Jag mår bra utomhus i naturen. Med andra ord behöver jag inte omvända mig själv. Däremot jag vill genom denna utbildning hitta ännu flera sätt att övertyga alla dem som sitter fast i asfalten, om att det finns bättre alternativ. Så jag hoppas att du vill skogsbada med mig inom kort?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *